Wil jij op de hoogte zijn én blijven van het laatste nieuws van de Paul van Vliet Academie?
Ga dan supersnel naar onze facebook pagina (link hieronder)

Paul van Vliet Academie

de opleiding kent een fulltime-traject van 3, en een parttime-traject van 4 jaar. Daarnaast is er een extra jaar voor gevorderden. Paul van Vliet is de supervisor van de inhoud van de academie.
Paul van Vliet Academie
Paul van Vliet Academie
Op 5 juli om 20.00 speelt CÉU LOPES haar afstudeervoorstelling in het Zeeheldentheater in Den Haag.
Céu steekt haar mening over bijvoorbeeld slavernij niet onder stoelen of banken. Wat verwacht je ook anders van iemand die uit Kaap Verdië komt, daar nog als querilla vocht, ooit in de buurt was van de jonge Poetin, in Nederland als alleenstaande moeder zich naar een goede baan vocht, verslingerd is aan de fado. MARTIN VAN DIJK componeerde er speciaal voor haar een op een eigen tekst van Céu. En ze wist zelfs tekstdicht-grootmeester JAN BOERSTOEL te bewegen om speciaal voor haar een tekst ‘over het kwaad’ te schrijven die op 5 juli ook in première gaat.
Corona of geen corona, Céu zou en moest afstuderen, en tja, als Céu iets wil…. Wij zijn nu al trots op haar.
Paul van Vliet Academie
Paul van Vliet Academie
Altijd al op het podium willen staan?
Alle "kneepjes" van het vak willen leren?
Les krijgen van 's Neerlands top-theater-mensen?

Wordt dé cabaret/kleinkunst ontdekking!

Meld je dan nú aan voor het nieuwe studiejaar!
#paulvanvlietacademie #cabaretmaakerjevakvan #kleinkunst #podium #toneel #theater #entertainment #cabaret #theateropleiding #studenten #docenten #lessen #spotlights #podiumkunst
Paul van Vliet Academie
Paul van Vliet Academie
Einde van het net begonnen theaterseizoen in de befaamde Kerk van Beets. Na de zomer hopelijk weer elke laatste donderdag van de maand. Michelle van den Doel, Maikel van der Aar, Femke Bruls en Maarten Mantel deden stukjes uit hun voorstellingen in wording, na de pauze was er de zelfgeschreven mini-musical van studenten uit het eerste en tweede jaar.
Een mooie afsluiting voor Beets, maar voor de studenten nog even doorzetten want op 9 en 10 juli presenteren zij hun eindejaars solo’s in het Zeeheldentheater in Den Haag.
Je kunt je nog via de studenten opgeven als je wilt komen kijken.

Aanmelden voor studiejaar 22-23 kan ook nog steeds via onze site. Gewoon doen want een leuker vak bestaat er niet.
Paul van Vliet Academie
Paul van Vliet Academie
Altijd al op het podium willen staan?
Alle "kneepjes" van het vak willen leren?
Les krijgen van 's Neerlands top-theater-mensen?

Word dé cabaret/kleinkunst ontdekking!

Meld je dan nú aan voor het nieuwe studiejaar!
#paulvanvlietacademie #cabaretmaakerjevakvan #kleinkunst #podium #toneel #theater #entertainment #cabaret #theateropleiding #studenten #docenten #lessen #spotlights #podiumkunst
Paul van Vliet Academie
Paul van Vliet Academie
Wat begon als een project is uitgegroeid tot een volwaardige voorstelling.
Dit is wat ons vak zo mooi maakt! Komt allen het fantastische werk van onze studenten bewonderen tijdens hun voorstelling a.s. donderdag in de Beets Kerk.

Inspiratie en je wil komen studeren? meld je nú aan!
Paul van Vliet Academie
Paul van Vliet Academie
Na het succesvolle optreden in Amare,zetten de studenten de spurt naar de zomervakantie in.
Op 30 juni spelen ze in Beets( zie hier onder) op 5 juli studeert CÉU LOPES AF en op 9 en 10 juli zijn er in het Zeeheldentheater de slotpresentaties. Kortom, er wordt weer ouderwets theater gemaakt.

Mocht je je willen aanmelden voor het komende studiejaar doe dat dan nu via onze website: www.paulvanvlietacademie.nl.

Maar eerst 30 juni:

PAUL VAN VLIET ACADEMIE IN KERK VAN BEETS !

De Paul van Vliet Academie heeft na al het coronaleed de draad weer opgepakt!
Dat betekent dat we in elk geval nog één voorstelling voor onze afgestudeerde leerlingen kunnen organiseren.
Dat doen we in de ons zo vertrouwde Kerk van Beets, die als een van de eerste podia onze afgestudeerden de kans bood op te treden.

Aan het eind van dit (veel te korte) theaterseizoen gaat het een beetje anders dan u van ons gewend bent: het wordt niet de impressie van een afstudeervoorstelling, maar een wat intiemer kijkje in de keuken van de opleiding: na afloop van elk trimester maakt iedere student een korte voorstelling die hij of zij voor de beoordelingscommissie presenteert. Voor de pauze zal een aantal studenten in een soort theatrale estafette hun creatie voor het voetlicht brengen.
Met o.a. Elise de Bree (The Voice), Michelle van den Doel (onderzoekt haar plek in de maatschappij), Femke Bruls (‘wat hebben de Boléro, Hans Klok en tiramisu met elkaar gemeen?’), Maikel van der Aar (vertelt) en Céu Lopes (zingt).

Na de pauze:

Muzikale theaterproductie MOOI WEER.

Eerste- en tweedejaars studenten spelen de zelfgemaakte muzikale theaterproductie ‘Mooi Weer’.

In slechts vijf dagen bedacht, schreef en componeerde men het stuk, studeerde het in en bracht het voor het voetlicht.

Waarschijnlijk niet voor niets gaat het in dit stuk over een theatertje met een vaste groep spelers dat vlak voor de Tweede Wereldoorlog kopje onder dreigt te gaan. Het is crisis en overal loert gevaar en regeert de onzekerheid. Zo vlak voor de ondergang lopen de interne spanningen hoog op, speelt niet iedereen een even fraai spelletje, en sta je als directie soms voor een heel moeilijke keuze.

Met Odette van den Hoven, Gerben Wiersma, Elise Reilingh, Inge Bus, Wia Snijders, Nine van der Velde, Regina Bijlsma, Karim Idrissi. Gastspelers: Liesbeth Visee & Sandra Verstappen.

Kortom, een avond boordevol verrassingen: mis het niet en wees welkom!

Studenten openen hommage

Natuurlijk is opnames maken in DeLaMar strikt verboden maar we zijn toch blij dat iemand per ongeluk op 'video' drukte ipv 'foto', en zo een stuk van 'De Aardappeleters heeft vastgelegd. De opening van de Hommage aan Paul van Vliet, door...

Gemeente Den Haag eert tachtigjarige Paul van Vliet

Ter gelegenheid van de tachtigste verjaardag van cabaretier Paul van Vliet, op 10 september, organiseren de Centrale Bibliotheek en het Haags Gemeentearchief een unieke tentoonstelling: ‘Paul van Vliet – Zijn optocht door de tijd’. De tentoonstelling in de bibliotheek...

NPO Opium

Te gast zijn choreograaf Hans van Manen, cabaretier Paul van Vliet, zangeres Louise Korthals en presentatrice Daphne Bunskoek. Museumdirecteur Axel Rüger bezoekt de expositie 'Alexander, Napoleon & Joséphine' in de Hermitage in...